Zajímavosti ze světa rodinného betonu

Vetknuté schodiště z betonu, konzolové schody z betonových prefabrikátůTransformace prostoru: betonové schodiště jako designový prvek

3.1.2024

Betonová schodiště představují nejen zásadní nosný prvek ve stavebnictví, ale stávají se i dominantním estetickým prvkem moderní architektury. Díky své variabilitě a pevnosti transformují vnímání prostoru a otevírají dveře k nekonečným možnostem designu.

 

 

Konzolové schodiště z betonu – nový systém létajícího schodiště

26.6.2023

Skvost moderního designu Jako architekti a designéři jsme neustále hledají nové a inovativní způsoby, jak navrhnout a vytvořit budovy a prostory, které jsou nejen funkční, ale také esteticky přitažlivé.

 

 

betonová trofej VISA

Tvorba betonové trofeje na míru pro společnost VISA 2022

6.3.2023

Když se řekne trofej, většina z nás si představí kovový pohár s nápisem a několika řádky gravírování. Ale co když byste mohli mít něco úplně jiného? Něco, co by bylo jedinečné, originální a zároveň praktické? To je přesně to, co nabízí betonová trofej VISA.

 

 

Trofej pro společnost Visa z betonu

Jak jsme vyhráli závod s časem při výrobě trofejí pro společnost Visa

31.8.2022

Dvacet betonových trofejí s kresbami Luky Brase putovalo na předání Visa Awards 2021 do Grandhotelu Pupp. Během galavečera získali ocenění zástupci těch českých bank, které se nejvíce zasloužily o inovace, věnují se ochraně životního prostředí nebo podporují politiku rovných příležitostí.

 

Plastika v Kroměříží z grafického betonu. Vyrobil Švec betonPlastika pro Kroměříž z grafického betonu

25.7.2022

V Kroměříži vybudovalo město nový parkovací dům, ke kterému patří i turistické centrum a veřejné prostranství. Celou jednu zeď uvnitř malého nádvoří pokrývá celkem 132 dlaždic z grafického betonu s motivy květinových zahrad, který návštěvníkům napoví, za čím se rozhodně vydat. Jestli vám vrtá hlavou, jak se nám povedlo ornamenty na betonu vykouzlit, rádi vám to prozradíme.

 

Betonová kašna v Dolních VěstonicíchKašna z betonu v Dolních Věstonicích

14.7.2022

Pálava a přilehlé Novomlýnské nádrže patří k oblíbeným prázdninovým místům. Pokud se i vy chystáte objevovat krásy jižní Moravy, udělejte si krátkou zastávku v Dolních Věstonicích. Kromě vinných sklípků můžete obdivovat i kašnu, která znázorňuje místní krajinu a odhalí vám její podobu před vznikem Nových Mlýnů.

 

 

Díla za desítky milionů korun na betonových stojanech z naší dílny

29.11.2021

Dnes vás vezmeme na prohlídku stavby, která je na seznamu UNESCO, a přesto ji zná málokdo. Budova restaurace ze Světové výstavy Expo 58 se po letech dočkala rekonstrukce, kanceláře nahradila aukční výstava obrazů a vzácná díla jsou nyní vystavená na stojanech od Švec beton.

 

 

Platby v bitcoin na eshopu

Beton za bitcoin aneb jak jsme si pustili kryptoměny na e-shop

15.6.2021

Novinky ze světa technologií podle nás mají místo i v oboru betonů. Aktuálně nejzajímavější je sledovat dění kolem digitálních měn, kterým fandíme. Proto jsme se rozhodli nabídnout našim zákazníkům novou platební metodu. Kreditní kartu pro tentokrát můžete nechat v peněžence – spustili jsme platební bránu Coinbase Commerce.

 

 

Získali jsme certifikát Rodinný podnik

23.3.2021

Švec beton jsme spolu s mým tátou založili před 8 lety jako rodinnou firmu a letos jsme využili možnost získat osvědčení, které tento status potvrzuje. Podobných rodinných podniků je kolem vás možná více, než tušíte. Nově o nich díky certifikaci Rodinný podnik, kterou uděluje Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, bude mít veřejnost lepší přehled.

 

 

Doba on-line, kam nás směřuje covidová krize ?

25.2.2021

Marketplaces neboli tržiště zažívají rychlý růst a koupíte na nich všechno. Ano, ani naše výrobky z betonu nesmí chybět. Betonové šperky, doplňky do bytu i nábytek jsou teď k dostání na Mallu a Amazonu. Doufáme, že si přes tyto platformy najdou cestu k našim výrobkům všichni, kteří váhali vejít do interiérového studia nebo třeba o betonových výrobcích ještě neslyšeli.

 

 

betonová rukojeť nožeNůž s betonovou rukojetí, spolupráce s Echtkovář.cz

17.12.2020

Pro uměleckého kováře Antona Vadoviče není práce s betonem žádnou novinkou. Pod značkou Echtkovář už má za sebou úspěšnou spolupráci s firmou Gravelli a během roku 2019 se pustil do nového projektu se značkou NAÏF. Výsledkem byl perfektní “kuchyňák” s názvem Nabeton, který vynesl Antonovi vítězství v jedné z kategorií na Mezinárodním setkání uměleckých kovářů.

 

 

Sochy pro Brno Adolf Loos

Betonový pomník pro Adolfa Loose v Brně

21.8.2020

Ing. arch. Jaroslav Sedlák a Oldřich Morys s námi konzultovali všechny kroky a na dílně strávili hodně času. Švec beton je rodinná firma, což se odráží v našem přístupu ke klientům. To, že jsme si lidsky sedli, bylo hlavním důvodem, proč autoři díla dali zakázku právě nám.

 

 

V naší dílně vznikají nové sochy pro Brno

18.8.2020

Každé město má svoje příběhy, hrdiny a legendy. Ani Brno není výjimkou. Jedním z jeho hrdinů byl představitel jezuitského řádu páter Martin Středa, který dodával naději vojákům bránícím Brno před Švédy. Tuto událost si připomínáme na Den Brna a během letošních oslav se dočká odhalení socha P. Martina Středy. Autor díla Jan Šebánek z Fakulty architektury VUT nám svěřil výrobu betonového podstavce.

 

 

Betonové talíře a tácy

Vyrobili jsme betonové talíře pro soutěž v Singapuru

19.5.2020

Stojíme si za tím, že beton je krásný a dá se z něj vyrobit kdejaký ukázkový kousek. Měli jsme to štěstí, že jsme o tom mohli v roce 2018 přesvědčit i odbornou porotu prestižní kulinářské soutěže FHA Culinary Challenge v Singapuru. Vyrobili jsme totiž betonové talíře pro český Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR. Z této soutěže si tým odvezl ocenění nejvyšší – Singapurského lva. Bylo to vůbec poprvé, co se na této soutěži objevily betonové talíře.

 

Beton do koupelny patří. Sluší třeba umyvadlu

23.3.2020

Časy, kdy byly koupelny jen nutnou součástí každého domova bez originálního designu, jsou pryč. Stačí si vzpomenout na stará umakartová jádra v panelácích, která spíš budila hrůzu než estetický zážitek. Všechny koupelny vypadaly stejně a vyčnívat jste mohli leda tak barvou ručníků. Tomu naštěstí odzvonilo a při zařizování koupelny se dnes můžete vyřádit a hlavně odlišit.

 

 

Realizace betonu ve veřejném prostoru Jak jsme oživili obchodní centrum Campus Square v Brně betonovými lavicemi s květináči

10.3.2020

Určitě  jste to někdy zažili. Procházíte se po městě a chcete si odpočinout. Jediné, co vám chybí ke štěstí, je lavička, která se nerozpadá a není špinavá. Jenže ejhle. Nejspíš máte moc vysoké požadavky, protože v nejbližším okolí žádná taková není. V brněnském obchodním centru Campus Square se vám nic takového nestane. Přečtěte si o dalším projektu, do kterého jsme se s chutí zapojili.

 

Láhev uzavřená v betonu: netradiční trofej pro japonský pivovar

11.2.2020

Občas se nám dostane do ruky zakázka, která není úplně běžná. Naše práce tak není jenom o vyrábění toho stejného pořád dokola. Umyvadla, kuchyně, konferenční stoly… to všechno jsou zakázky, které děláme s láskou, ale přece jen to patří mezi naše nejčastější činnosti. Proto když přijde něco neobvyklého, je to pro nás výzva, kterou s radostí přijmeme. Třeba jako betonové trofeje pro japonský pivovar Asahi.

 

 

Betonové medaile z produkce Švec beton s.r.o.Beton jsme přetvořili do medailí

20.10.2019

Představte si, že vám někdo pověsí kolem krku beton. Možná si říkáte, co je to za nesmysl. Organizátoři závodu Valachy Tour 2019 to přitom udělali. Vyrobili jsme pro ně netradiční betonové medaile. Nápad udělat betonové medaile dostali organizátoři poté, co vystřídali v minulých ročnících různé materiály.

 

 

 

betonová mísa classic basfBetonové mísy pro společnost BASF

19.3.2019

Představte si misku z betonu. Jaká podle vás je? Napovíme, že studená a neosobní rozhodně není. Naopak. Elegantní šedá ladí se vším a rozhodně dává vědět, že máte dobrý vkus. Své o tom ví i Pavel Kozel, Regionální manager z firmy BASF, pro kterou společnost Švec beton takové misky vyráběla. „Beton není jen studený materiál. Může být krásný. Záleží, kdo ho zpracuje a co z něj udělá,“ uvádí.

 

 

Betonové stojany na koloŠvec beton vyrobil betonové stojany na kolo. Stojí u 28 základních škol v Brně

13.2.2019

Až půjdete v Brně kolem základní školy, podívejte se, jaké má stojany na kolo. Jsou z betonu? Pak jste právě potkali jeden z výrobků firmy Švec beton. Stojany, které najdete před 28 základními školami, pro ni navrhl Tibor Mužík z Industry Studio. “Model musí být dokonalý, beton totiž otiskne i ty nejmenší nerovnosti,” vysvětluje. Přečtěte si, jak se mu pracovalo na projektu pro město Brno.